22 Nisan 2010 Perşembe

Boğmaca, Difteri, Kızıl

22 Nisan 2010 Perşembe |
Boğmaca: Etkeni bir tür bakteridir. Bu nedenle hekimlerin tavsiyesine uygun antibiyotik tedavisi gerekmektedir. Boğmaca merkezî sinir sistemini etkilediğinden büyük hasarlara yol açar. Solumun yoluyla bulaşan hastalığın 1-2 hafta kuluçka süresi vardır. Hafif ateş ve öksürükle kendini gösterir. Giderek öksürük nöbetleri şiddetlenir. 2 ve 3. aylarda ve 16-24. aylar arasında aşı uygulaması yapılır.Difteri: Bu hastalık da bakterilerin sebep olduğu bir rahatsızlıktır. Kuluçka süresi 10 gün olup solunum yolu, deri teması, hasta eşyaları, süt ve yiyeceklerle bulaşır. Tedavi edilmediği durumlarda vücudun solunum, sinir ve dolaşım sistemlerine zarar vererek ölümcül olabilir. Korunmanın en etkili yolu aşılamadır. 2 ve 3. aylarda 16-24. aylar arasında, ilköğretiml-8. sınıflarında aşı uygulaması yapılır.

Kızıl: Bir tür bakterinin üst solunum yollarını etkilemesiyle ortaya çıkan hastalıktır. Belirtileri hafif ateş, öksürük ve hâlsizliktir. Bunda da Kızamık ve kızamıkçıkta olduğu gibi döküntüler görülür. Hastalık hastayla yakın temasta solunum yoluyla bulaşır.

Tedavi edilmediğinde eklem romatizmasına, kalp ve böbrek rahatsızlıklarına neden olabilir. Aşılama etkili yol olmakla birlikte düzenli olarak uygulanamaz.


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder



sağlık Site istatistikleri
 
Sağlık ve Diyet