7 Nisan 2010 Çarşamba

Gebelik Döneminde Cinsel Yaşam

7 Nisan 2010 Çarşamba |
Gebeliğiniz yolunda gittiği sürece cinsel yaşamda kısıtlama yapacak herhangi bir sebep yoktur. Üstelik hormon düzeylerindeki artış nedeniyle daha kolay uyarılabileceğinden ve doğum kontrol kaygısı olmadığından çoğu kadın için daha zevk verici olabilir.
Gebelik süresince cinsel istek ve beklentiler kişiye göre değişiklik gösterir. Fakat birçok kadında hamileliğin ilk aylarında ve son aylarında cinsel isteksizlik görülebilir. İlk 3 ayda yorgunluk, bulantı, kusma ve göğüslerde dolgunluğa bağlı gerginlikler, belki hamileliğe uyum sağlayamama, cinsel istekte azalma oluşturabilir. Bu gibi belir­tileri çok az veya hiç yaşamayan kadında cinsel ilişki ilk aylarda da eskisi gibi devam eder.

Son aylarda ise karnın büyümesiyle hareket alanının daralması, ilerlemiş gebeliğin ağrı ve rahatsızlığı, doğumdan başka herhangi bir şeye odaklanamama gibi durumlar kadında isteksizliğe yol açabilir. Kulaktan dolma erken doğum tehlikesini düşünmek de eşlerde isteksizliğe yol açabilir. Yüksek riskli gebeler için bazen 9 ay boyunca sınırlandırma a koyulabilir. Bu, gebeliğin gelişimine göre değişen bir durumdur.Bu konuda doktorunuz size sınırlamalar getirecektir. Bunların haricinde hiçbir belirti yoksa son aya kadar cinsel ilişkiniz devam edebilir. Son ayda ise doktorunuz nasıl davranmanız gerektiği konusunda size yol gösterecektir. Gebeliğiniz süresince herhangi bir nedenden dolayı cinsel
ilişkiye giremiyorsanız, eşinize sevginizi değişik yollarla göstere­bilirsiniz

Hamileliğiniz boyunca herhangi bir anormal durum yoksa, cinsel hayatınız aynen devam edebilir. Fakat doktorunuz şu durumlarda cinsel ilişkiyi yasaklayabilir:
♦ Herhangi biranda, beklenmeyen bir konumda olması (özellikle ilk 3 ayda düşük tehlikesi varsa).
♦ Daha önceki gebeliğin ilk 3 ayında düşük ya da düşük tehlikesi yaşanmışsa.
♦ Erken doğum tehlikesi varsa (son 8-12. haftalarda).
♦ Su kesesi yırtılmışsa.
♦ Birden fazla gebelik durumunda son 3 ay ilişkiye girmeniz sakıncalı olur.


Related Posts



1 yorum:

Güven sırdaş Kayseri dedi ki...

Mrhb ben kenan kayseriden 1 75 boyundayim 70 kiloyum 34 yasindayim esmerim kendime her bakimdan oldukca guveniyorum arkadaslikta amac her ne olursa olsun yalansiz bir arkadaslik olmasinin onemli oldugunu dusunuyorum kayseri nevsehir yozgat civari bir bayanla tanisip gorusmek istiyorum ne istedigini bilen acik sozlu bayan olmasini isterim bana her konuda kesinlikle guvenebilirsiniz guven karsi taraf icin ne kadar onemliyse benim icinde bir o kadar onemlidir irtibat 05326183620

Yorum Gönder



sağlık Site istatistikleri
 
Sağlık ve Diyet